Всі сили поліції Бостона і ФБР кинуті на пошуки другого підозрюваного у скоєнні теракту на Бостонському марафоні, якому після перестрілки у районі Вотертаун вдалося сховатися.

За попередніми даними, він несе на животі бомбу. Правоохоронці закликали місцевих жителів залишатися вдома - злочинець вкрай небезпечний. «Ми вважаємо, що це терорист. Ми вважаємо, що це людина, яка з'явилася сюди, щоб вбивати», - заявив комісар бостонської поліції Едвард Дейвіс.


 
 
За інформацією ЗМІ, поліцейських попередили про те, що другий підозрюваний може мати при собі вибуховий пристрій, який прив'язано до його живота. Неофіційно повідомляється, що такий же пристрій був у «підозрюваного №1», який помер після затримання.

Смерть терориста вже підтверджена офіційно. Як повідомив офіс прокурора округу Мідлсекс у штаті Массачусетс, він отримав смертельне поранення у перестрілці з поліцією і помер в лікарні.

 
 
Зараз розшукується підозрюваний, який на поширених раніше знімках з місця злочину був відображений у білій кепці. Поліція Бостона опублікувала його нову фотографію, передає РІА «Новости».

Правоохоронці вийшли на слід підозрюваних після того, як вони застрелили поліцейського, який був прикомандирований до Массачусетського технологічного інституту.

Після цього злочинці викрали позашляховик Mercedes і спробували сховатися у кварталі Вотертаун.

Поліцейські відстежили їхнє пересування і організували погоню. У Вотертауні зав'язався запеклий бій. Терористи відстрілювалися від поліції і використовували проти офіцерів вибухові речовини. Один зі співробітників правопорядку отримав поранення. Коли один із підозрюваних упав, другий зник на чорному Mercedes.

Як раніше повідомляв ForUm, один із підозрюваних у теракті на марафоні, так званий №1 у чорній кепці, був убитий у Бостоні на території Массачусетського технологічного університету, де раніше йшла перестрілка і вибухнули бомби.

Нагадаємо, у понеділок, 15 квітня, прямо на фінішній стометрівці міжнародного марафону у Бостоні прогриміли два вибухи з інтервалом у 12 секунд. Внаслідок теракту загинули три людини: громадянка Китаю і два американці, один із яких - восьмирічна дитина. Кількість потерпілих досягла 183.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

232