Засуджена екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко поки не дає відповіді про згоду або відмову від участі у допиті свідка шляхом відеоконференції, повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України.

Зокрема, під час спілкування з керівником колонії Ігорем Колпащиковим вона сказала, що не знає, чи працює кімната відеозв'язку, чи є можливість встановити зв'язок з судом і т.д.

«На запевнення Колпащикова у тому, що зв'язок працює, і він може це продемонструвати, засуджена не відреагувала, пройти до кімнати і переконатися в тому, як насправді може відбуватися відеоконференція, Тимошенко відмовилася. У зв'язку з цим пенітенціарна служба змушена чекати остаточну відповідь засудженої», - йдеться у повідомленні.

Крім того, у ДПтСУ зазначили, що керівництво колонії знову звернулося до керівництва лікарні «Укрзалізниці» з запитом про необхідність подальшого перебування засудженої у стаціонарному закладі.

«Ми чекаємо знову ж відповіді самої Тимошенко і на це питання. У нас не повинно бути формальних перешкод для вивезення засудженої до суду. Адже зараз вона заявляє, що ми не маємо права її чіпати, поки вона перебуває у лікарні. Більше того, погрожує, що якщо у разі її вивезення зі стаціонару «Європа скаже, що це тортури, і вам доведеться за це відповідати», - каже Тимошенко», - зазначив Колпащиков.

Нагадаємо, враховуючи те, що запланований судом допит свідка у «справі Щербаня» Петра Кириченка сьогодні має проходити у режимі відеоконференції, керівництво колонії запропонувало і засудженій Юлії Тимошенко також взяти участь у цьому допиті у режимі відеоконференції.

У Міністерстві охорони здоров'я заявили, що з медичної точки зору необхідності у перебуванні Тимошенко у лікарні давно немає.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

238