У Національному банку України вважають, що представники внутрішнього аудиту банків повинні постійно підвищувати рівень своєї кваліфікації. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході круглого столу заявив заступник директора Департаменту фінансового моніторингу НБУ Дмитро Тимофєєв.

«Підвищення кваліфікації - це корінь ефективної роботи системи. Сьогодні керівникам банків необхідно розуміти, що рівень професійних знань потрібно підтримувати не тільки працівникам підрозділів фінансового моніторингу. Необхідно підвищувати кваліфікацію представників внутрішнього аудиту банків», - зазначив він.

За його словами, результати деяких перевірок показали, що рекомендації працівників внутрішнього аудиту можуть призводити до деяких порушень.

У свою чергу, голова комітету Незалежної асоціації банків України з питань регуляторної політики і нагляду Артур Загородников зазначив, що від менеджментського обліку залежить ефективність роботи тих підрозділів, які перевіряють ці аудитори.

Крім того, директор Департаменту фінансового моніторингу Нацбанку Лада Смахтіна підкреслила, що фахівці повинні мати достатню кваліфікацію і досвід, і НБУ відкритий для надання рекомендацій у ході проведених Нацбанком навчальних заходів.

Також Тимофєєв підкреслив, що НБУ сьогодні приділяє багато уваги цьому питанню. «Ми проводимо навчання не тільки для банків, але і для своїх територіальних управлінь», - підсумував він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

229