На думку голови КМДА, багаторічне недофінансування столиці може призвести до незворотних наслідків. Про це пише газета «Сегодня» у статті «Попов готується до війни з Кабміном?»

«Після того як талі води розмили дамбу на Бортницькій станції аерації, терпець голови КМДА Олександра Попова, схоже, урвався. Глава міста прямо заявив, що без належного фінансування столиці з держбюджету аварії та НП будуть переслідувати Київ і надалі. «Для того щоб повністю реконструювати станцію, забезпечити її технічну та екологічну безпеку, необхідні кошти, яких у Києва немає і бути не може при існуючому в уряді підході до затвердження макропоказників бюджету столиці», - цитує голову КМДА газета.

Як пише видання, сьогодні, згідно зі статистикою, в Києві проживає 2,85 млн осіб. Саме з цієї кількості виходить Кабмін при розрахунку сум, необхідних для повноцінного функціонування та розвитку міської інфраструктури. Однак реально у Києві щодня перебуває близько 5 мільйонів чоловік. У результаті значно зростає навантаження на водопровід, каналізацію, котельні, електричні підстанції. А це – аварії, прориви труб і, як наслідок, раптові відключення води та електроенергії.

Олександр Попов уже тривалий час добивається, щоб 100% зібраного у столиці податку на доходи фізичних осіб залишалися у міському бюджеті. Це дозволило б вирішити багато проблем міста. За дорученням Попова розроблено законопроект, що зрівнює Київ з іншими регіонами у бюджетних правах. Однак документ, спрямований у Кабмін на початку року, досі там і знаходиться.

«Виходячи зі сказаного вище, не дивно, що Олександр Попов все частіше вдається до критичних висловлювань на адресу уряду», - зазначає автор статті. І наводить як приклад цитату глави КМДА: «Я наполягав і продовжую наполягати: Києву необхідний бюджет розвитку, а не виживання, - заявляє глава КМДА. - Київ роками дотував держбюджет, і в підсумку недофінансування столиці позначається сьогодні. Я зроблю все можливе і неможливе, щоб донести цю думку до уряду та парламенту і раз і назавжди переконати центр ставитися до Києва і киян так, як вони того заслуговують».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

207