Для України виробництво біопалива - це не тільки необхідність, а й стратегія. Про це під час зустрічі з керівниками обласної та районних адміністрацій, сільськими та селищними головами Київської області повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

Він нагадав, що Україна імпортозалежна від нафтопродуктів. «Ми розуміємо, що для нас виробництво біопалива необхідне. Це стратегія», - підкреслив профільний міністр.

За словами Присяжнюка, в Україні вже діє закон з добровільного використання у 2013 році 5% біоетанолу у світлих нафтопродуктах. З наступного року ці 5% стануть обов'язковими.

«Цей закон мотивує виробництво біопалива... Сьогодні практично всі цукрові заводи подали заявки та проекти у наукові інститути для встановлення обладнання з виробництва біоетанолу», - сказав він.

Міністр переконаний, що виробництво біопалива в Україні допоможе також і цукровій галузі. Він нагадав, що на світові ринки з цукром Україні пробитися складно, оскільки «на зовнішніх ринках з цукром нас не завжди чекають. А деякі країни вводять фінобмеження та бар'єри. На внутрішньому ж ринку споживання цукру стабільно рівне. Це 1 млн 820 тис. тонн на рік».

Відповідно, на думку Присяжнюка, виробництво біоетанолу дозволить галузі підвищити свою прибутковість.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

246