До кінця весни Державна продовольчо-зернова корпорація профінансує аграріїв на чотири мільярди гривень. Про це сьогодні під час Години запитань до уряду у Верховній Раді України заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

Він нагадав, що на сьогодні держава продовжує фінансувати аграріїв шляхом укладення форвардних контрактів, чим займаються Аграрний фонд і ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України».

«Зараз Аграрний фонд вже направив виробникам зерна 923 млн гривень, а ДПЗКУ - 130 мільйонів гривень. На сьогодні аграрії зобов'язалися за форвардними контрактами поставити Аграрному фонду майже 1,1 млн тонн зерна», - повідомив Присяжнюк.

Міністр зазначив, що Державна продовольчо-зернова корпорація України законтрактувала більше 310 тисяч тонн зерна. І аграріям вже надійшли майже 130 мільйонів гривень.

«Ця робота триває. До кінця весни будуть профінансовані 4 мільярди гривень. Крім того, таким чином Державна продовольчо-зернова корпорація України виконує свої зобов'язання у рамках Меморандуму про взаєморозуміння щодо співпраці у реалізації пріоритетних проектів у галузі сільського господарства», - підсумував Присяжнюк.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

176