В Україні необхідно активізувати співпрацю місцевої влади з сільськими та селищними головами для розвитку кооперативного руху. Адже саме керівники сіл і селищ найкраще знають проблематику своїх територій, тому зможуть ефективно втілювати ініціативи Мінагрополітики. А це, у свою чергу, сприятиме соціально-економічному розвитку та поліпшенню благоустрою сільських територій. Про це під час зустрічі з керівниками обласної та районних адміністрацій, сільськими та селищними головами Київської області повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Ми не можемо допустити зникнення українських сіл. Тому зараз ми повинні максимально активізувати зусилля для поліпшення благоустрою сільських територій. Так, ми вже другий рік поспіль втілюємо в Україні програму «Рідне село», яка передбачає розвиток кооперативного руху. Однак зусиль Міністерства мало. І нам необхідна допомога сільських голів. Адже саме вони найкраще знають соціально-економічну проблематику своїх сіл і зможуть донести до селян необхідну їм інформацію щодо створення кооперативів», - підкреслив Присяжнюк.

Крім того, міністр зазначив, що у цьому напрямі також потрібне сприяння районної влади. Зокрема, керівництво районних адміністрацій повинне зустрічатися з сільськими головами, щоб обговорювати і шукати шляхи вирішення соціально-економічних проблем села. Таким чином, сільський голова стане повноцінним учасником життя регіону.

Присяжнюк також нагадав, що минулого року було введено низку державних форм фінансової підтримки, зокрема, у галузі тваринництва, які були доповнені і продовжені у поточному році. Він також відзначив важливість прийняття низки законодавчих актів торік, завдяки яким аграрії отримають нові можливості для залучення необхідних коштів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

212