Враховуючи те, що запланований судом допит свідка у «справі Щербаня» Петра Кириченка сьогодні має проходити у режимі відеоконференції, керівництво колонії запропонує і засудженій Юлії Тимошенко також взяти участь у цьому допиті у режимі відеоконференції, повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України.

У відомстві нагадали, що від усіх попередніх пропозицій взяти участь у допиті свідків і в судових процесах у режимі відеоконференції засуджена відмовлялася.

«Хоча така можливість передбачена і чинним процесуальним законодавствам і технічним обладнанням у ЦКБ «Укрзалізниці», а головне, жодним чином не порушує її прав, а навпаки, сприяє реалізації її бажання - не нашкодити собі тривалим переїздом», - йдеться у повідомленні.

Крім того, у зв'язку з тим, що засуджена має звичку заявляти, що якихось кімнат у блоці, де вона перебуває, нібито взагалі не існує (як це було з кімнатою для побачень, яка насправді є і була облаштована спеціально для Тимошенко і її відвідувачів), ДПтСУ розмістила на своєму сайті відео з кімнати, яка може бути використана для проведення відеоконференції з судом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

238