Міністерство доходів і зборів України має намір організувати регулярні консультаційні зустрічі з експертами Всесвітнього банку за допомогою відеоконференцій між Києвом і Вашингтоном.

Про це повідомили в прес-службі Міндоходів з посиланням на підсумки зустрічі міністра Олександра Клименка з представниками Всесвітнього банку, що пройшла в Києві.

Під час зустрічі міністр звернув увагу, що Міндоходів розраховує на зростання позицій України в рейтингу легкості сплати податків Paying Taxes-2014, який щорічно публікує Всесвітній банк.

За словами Клименка, на сьогоднішній день час, необхідний для дотримання податкового законодавства (в частині виконання всіх податкових зобов'язань), становить 300 годин (проти 490 годин рік тому) і наближається до середньосвітового показника - 267 годин. Крім того, позитивним чинником стало зниження ставок податку на прибуток до 19% і перехід від щоквартального до щорічного декларування цього податку, передає «УНІАН».

«Якщо за показником «оподаткування» позиції України в торішньому рейтингу Paying Taxes зросли на 18 пунктів, то за параметром «міжнародна торгівля», на жаль, експерти Всесвітнього банку відмітили падіння позицій за останні 5 років. Ми хочемо переломити цю тенденцію. У 2012 році ми зробили низку заходів, які дозволяють нам говорити про спрощення митних процедур в Україні», - цитує прес-служба міністра.

За словами Клименка, суттєво зросла кількість платників податків, які звітують в електронному вигляді - з 5% у березні 2012 року до 78% у березні 2013 року, а перехід до ризик-орієнтованої системи митних оглядів дозволив за рік скоротити їх кількість до 2% з 20% .

Одночасно скорочено кількість дозвільних документів при митному оформленні - до 34 проти 69, а терміни їх розгляду не перевищують 4 годин, тоді як раніше на документообіг йшов день і більше.

«Ми сприймаємо рейтинг Всесвітнього банку як об'єктивну і авторитетну оцінку роботи міністерства щодо поліпшення умов ведення бізнесу в Україні. Крім того, це своєрідний барометр, на який орієнтується іноземний бізнес, вибираючи перспективні майданчики для інвестицій. Ми не маємо наміру зупинятися на досягнутому і продовжуємо працювати над спрощенням митних і податкових процедур», - резюмував міністр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

273