З 1 січня 2015 року всi мігранти з СНД зможуть в'їжджати в РФ тільки за закордонними паспортами.

Така пропозиція була вироблена сьогодні на зустрічі президента РФ Володимира Путіна з главою ФМС Костянтином Ромодановським.

При цьому новий порядок в'їзду не торкнеться громадян з країн, що входять до Митного союзу і Єдиного економічного простору, - громадяни Білорусі й Казахстану зможуть в'їжджати до Росії, як і колись, за внутрішніми національними паспортами.

Доповідаючи Путіну про стан міграційного обліку, Ромодановський зазначив, що вже найближчим часом необхідно організувати в'їзд мігрантів з країн СНД до РФ за закордонними паспортами (в даний час більшість їх в'їжджає за національними паспортами, що створює проблеми обліку). Він зазначив, що ФМС сподівається підготувати і ввести цей захід протягом півроку.

У відповідь Путін зауважив, що півроку - це занадто короткий термін, за який країни-партнери просто не встигнуть надрукувати потрібну кількість закордонних паспортів для своїх громадян. Ромодановський погодився і припустив, що узгодити цей захід і підготувати нормативно-правову базу можна буде приблизно за 1,5 року, передає «РБК-Україна».
«Реально перейти до цього ви пропонуєте через півтора року, тобто з 1 січня 2015 - правильно? За винятком громадян країн, що входять до Митного союзу і Єдиного економічного простору», - уточнив Путін, отримавши негайне підтвердження цієї думки від глави ФМС.

Як раніше повідомляв ForUm, Міністерство закордонних справ України має намір відстоювати інтереси громадян у разі введення Росією в'їзду за закордонними паспортами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

565