Директор Інституту кредитних відносин Київського національного економічного університету Ігор Івасів вважає, що вкладники казначейських зобов'язань не розчаруються в системі і через два роки реінвестують кошти. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив під час круглого столу на тему «Інвестиційні можливості для приватних інвесторів у 2013 р.: Інструменти і досвід їх застосування».

«Перший результат щодо поширення казначейських зобов'язань був дуже оптимістичним і перевершив очікування. Зараз здійснена оплата купону, і це хороший сигнал для потенційних вкладників. На мій погляд, через два роки люди, у яких вже є ці казначейські зобов'язання, реінвестують кошти, і це буде серйозним сигналом для інших потенційних покупців цих цінних паперів», - сказав він.

У той же час він зазначив, що критика відносно повільного поширення другої серії казначейських зобов'язань досить різка, і люди, які придбали першу серію, просто-напросто зараз чекають результату.

За його словами, казначейські зобов'язання є унікальним інвестиційним інструментом.

«Ніде в світі державні цінні папери не розглядаються як інвестиційні. Зараз ситуація цікава тим, що Мінфін, по-перше, пропонує надійні цінні папери, оскільки вони державні, а, по-друге, привабливу відсоткову ставку річних», - зазначив Івасів.

У свою чергу заступник директора Департаменту роздрібного бізнесу Ощадбанку Олександр Нестеренко зазначив: «Якщо сума відшкодування за депозитом Фондом гарантування вкладів становить 200 тис. грн, то відшкодування казначейських зобов'язань гарантуються в повному обсязі».

Крім того, за його словами, це ліквідний інструмент, який на сьогоднішній день цікавить інвестора і гарантується державою незалежно від суми придбаних цінних паперів.

У той же час він зазначив, що інтерес до казначейських зобов'язань у гривнях, які Мінфін збирається випускати в другому півріччі 2013 р., залежатиме від запропонованої прибутковості та інформованості про даний інвестиційний інструмент населення.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

286