Після внесення змін до Угоди про спрощення порядку видачі віз, українці зможуть звертатися за візами безпосередньо в дипломатичні місії чи консульства.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час брифінгу заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара.

«Ми із задоволенням зазначаємо, що сьогодні Європарламент дав згоду на набуття чинності так званої посиленої угоди про лібералізацію візового режиму. Ця угода замінює попереднє і значно розширює коло осіб, яким буде видаватися віза до Євросоюзу, вводить багаторічні візи для громадян і спрощує процедуру отримання шенгенських віз», - зазначив міністр.

За словами глави МЗС, Угода дає кілька переваг українцям, які виїжджають до ЄС, зокрема, оптимізує кількість документів, які необхідно подавати в посольство.

«Ця угода дає можливість українцям звертатися за отриманням віз безпосередньо в дипломатичні місії та консульства», - підкреслив Кожара.

Разом з тим, за словами глави зовнішньополітичного відомства, Угода набуде чинності тільки після того, як її ратифікує Рада міністрів закордонних справ ЄС. За його словами, орієнтовно, це відбудеться на початку травня поточного року.

Крім того, Кожара вітає рішення про продовження моніторингової місії ЄС на чолі з колишнім головою Європарламенту Петом Коксом та колишнім Президентом Польщі Олександром Кваснєвським.

«Українська сторона вітає сьогоднішнє рішення... Ми вважаємо, що ця місія - важливий комунікатор між українським урядом і євроінституціями», - підкреслив міністр.

За словами Кожари, продовження мандата місії до вересня нинішнього року посприяє більш повному інформуванню Європи про ситуацію в Україні.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні Європейський парламент дав згоду на набуття чинності Угоди між Україною та Європейським Союзом про спрощення порядку видачі віз громадянам України.

Нагадаємо, 8 квітня Президент України Віктор Янукович підписав закон України «Про ратифікацію Угоди між Україною та Європейським Союзом про внесення змін до Угоди між Україною та Європейським Співтовариством про спрощення оформлення віз».

22 березня Верховна Рада ратифікувала Угоду між Україною та Євросоюзом про внесення змін до договору про спрощення оформлення віз.

Нагадаємо, комітет Європарламенту з питань закордонних справ дав згоду на підтримку угоди про внесення змін до угоди між Україною та Європейським союзом про спрощення оформлення віз.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

580