У квітні була проведена виплата купонів щодо 20 тисяч казначейських зобов'язань. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час круглого столу заявив заступник директора департаменту роздрібного бізнесу Ощадбанку Олександр Нестеренко.

«11 квітня було почато виплату купона. Все пройшло досить успішно. На сьогоднішній день у банк пред'явлено близько 20 тис. казначейських зобов'язань та отримана виплата за цим купоном», - сказав він.

Нестеренко зазначив, що перша емісія серії «А» казначейських зобов'язань у валюті була поширена майже за півтора місяці. Зараз йде розповсюдження серії «В». За його словами, відмінність у серіях полягає в тому, що по серії «А» було 9,2% річних, а по серії «Б» - 8%. Купонний період для обох серій становить півроку.

Він також пояснив, що застережень з приводу трирічного періоду обороту цих цінних паперів бути не повинно. «По суті, ці цінні папери не на три роки, а на півроку. Людина може пред'явити для здійснення зворотного викупу це казначейське зобов'язання вже через півроку і отримати відсотки і гроші, а сам період в 3-5 років - це час, коли можна поширювати цей інструмент по ринку», - підсумував Нестеренко.

Нагадаємо, з 11 квітня Міністерство фінансів почало виплату доходу по першому купону по валютних казначейських зобов'язаннях серії «А». Розмір виплати становить $23 на кожен цінний папір. Отримати дохід за своїми цінними паперами їхні власники можуть у будь-якому з відділень Ощадбанку, які здійснюють операції з цими цінними паперами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

321