«Заморожені конфлікти» на пострадянському просторі є наслідком нездатності Росії «перетравити» незалежність країн колишнього Радянського Союзу.

Про це сказав у своєму виступі на Київському форумі безпеки «Безпека в небезпечному світі» віце-спікер парламенту Грузії Георгій Барамідзе.

«Коли мова йде про заморожені конфлікти, то вони є наслідком нездатності Росії «перетравити», так би мовити, незалежність Грузії, Молдови, і, до речі, України. Це проект КДБ, який розпочався на початку 90-х, - отримати ці країни в орбіту свого виключного впливу, демонструвати іншим країнам, що вони продовжують керувати ситуацією в цих регіонах», - сказав він.

За словами Барамідзе, якщо країни продовжували боротися за свою незалежність, вони стикалися з цією проблемою, повідомляє «УНІАН».

«Тобто це протипіхотні міни, які були закладені ще моїм співвітчизником Йосипом Сталіним», - сказав він.

«Коли Росія зрозуміє, що ці країни є її друзями, але будуть кращими друзями як вільні країни, а не як сателіти, - а я абсолютно переконаний, що це тільки питання часу, - тоді ці конфлікти зникнуть, будуть подолані», - додав він.

Він також зазначив, що не згоден з терміном «заморожені конфлікти».

«Це не заморожені конфлікти, у 2008 році російське втручання ще раз довело це», - сказав Барамідзе.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

232