Верховна Рада схвалила рішення Президента про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2013 році для участі у багатонаціональних військових навчаннях.

Як повідомляє кореспондент ForUm'у, за законопроект №2757 проголосували 342 народних депутатів.

Як пояснив доповідач з даного питання, член комітету з питань національної безпеки і оборони нардеп від фракції Партії регіонів Олександр Кузьмук, даний законопроект передбачає участь підрозділів збройних сил інших держав у багатонаціональних військових навчаннях на території України. Цього року їх пройде 6.

За його словами, навчання забезпечать виконання завдань з нацбезпеки і оборони, а також сприятимуть поліпшенню міжнародного іміджу України.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович закликав депутатів допустити на територію України підрозділи збройних сил інших держав для участі в україно-американських навчаннях «Репід Трайдент-2013», україно-американських навчаннях «Сі Бриз-2013», україно-російських навчаннях «Фарватер миру-2013», багатонаціональних навчаннях «Кленова Арка - 2013», українсько-білоруських та українсько-російських навчаннях із залученням чергових сил з протиповітряної оборони.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217