У першому кварталі 2013 року імпорт машин, автомобілів, обладнання склав 25% всього імпорту в Україну, повідомили в прес-службі Департаменту митної справи Міністерства доходів і зборів України.

Також повідомляється, що в першому кварталі п.р. в загальній структурі імпорту 28% склали паливно-енергетичні матеріали.

Серед лідерів імпорту цього року також продукція хімічної промисловості - 16%, продовольчі товари та сільськогосподарська продукція - 12%, а також метали та вироби з них - 6%.

Сумарна питома вага даних товарів у структурі імпорту склала 87%. У першому кварталі п.р. експорт металу і виробів з нього склав 27% від загального обсягу експорту України.

Стабільно високий попит спостерігається на українську продовольчу та сільгосппродукцію, він забезпечив 26% експорту. Серед товарних груп-лідерів експортних операцій цього року - машини та обладнання - 17%, продукція хімічної промисловості - 9%, мінеральні продукти - 6% і паливно-енергетичні матеріали - 6%.

Ці товари є основою структури експортних операцій України в першому кварталі 2013 року, їх сумарна питома вага становить 92% загального експорту.

Як раніше повідомляв ForUm, в Україні 13 квітня набуло чинності рішення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України, згідно з яким вводяться трирічні спецмита на імпорт нових авто.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

222