Судмедексперт Київського міського бюро судової експертизи підтвердив, що Дмитро Павличенко отримав рану на руці 21 березня 2011 р. - в день вбивства судді Сергія Зубкова.

Про це свідок заявив сьогодні в судовому засіданні Апеляційного суду Києва, де розглядається скарга Павличенка на вирок.

«Морфологія певних пошкоджень більш характерна для терміну, зазначеного в ув'язненні», - зазначив експерт, зауваживши, що, на його думку, предметом, яким було завдано поранення, міг бути ніж і скло, повідомляє «УНІАН».

У той же час судмедексперт повідомив, що Сергій Павличенко отримав пошкодження на нозі предметом з ріжучою поверхнею, яка більш притаманна ножу.

«Характер та морфологічні властивості ушкоджень на тілі Павличенка свідчать про те, що вони утворилися від дії ріжучої поверхні, якій більш характерні властивості ножа, оскільки скло залишає за собою дещо інші морфологічні властивості, тому вважати, що могло утворитися від дії скла, в даному випадку не можна», - сказав експерт.

Він при цьому зазначив, що Павличенко не міг отримати поріз на нозі у разі, якби він упав на скло.

Нагадаємо, суддя Шевченківського районного суду Києва Зубков був вбитий 21 березня 2011 року в під'їзді свого будинку в Києві. Голосіївський райсуд Києва 2 жовтня 2012 р. засудив Дмитра Павличенка до довічного ув'язнення, а його сина Сергія Павличенка - до 13 років позбавлення волі за вбивство судді.

14 січня 2013 р. Апеляційний суд Києва вирішив провести часткове судове слідство в рамках розгляду скарги на вирок Павличенків. У своїй скарзі на вирок Павличенки просять генерального прокурора Віктора Пшонку порушити кримінальну справу відносно слідчого столичної прокуратури, який, за їх твердженням, сфальсифікував матеріали допиту одного з основних свідків.

Разом з тим Павличенко в Апеляційному суді 31 січня заявив, що зізнався у вбивстві судді Зубкова під тиском слідства - явку з повинною з нього вибили електрострумом. Павличенко-молодший стверджує, що міліціонери самі говорили йому, що казати під час допиту і слідчого експерименту.

По всій Україні відбулися акції на підтримку батька і сина Павличенків. Громадськість переконана, що вони не причетні до вбивства.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

293