У Європейському парламенті звільнення колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка назвали успіхом місії під керівництвом колишніх президентів Європарламенту та Польщі Пета Кокса та Олександра Кваснєвського.

Про це сьогодні журналістам у Страсбурзі повідомив президент Європарламенту Мартін Шульц після засідання конференції президентів ЄП.

«Це надзвичайно великий успіх - прогрес, досягнутий у справі Луценка», - сказав він.

У свою чергу Кокс зазначив, що події минулого тижня в Україні є чітким сигналом бажання української влади підписати Угоду про асоціацію з ЄС цього року, повідомляє «УНІАН».

Також Кокс зазначив, що на сьогоднішній день офіційний Київ уже зробив багато кроків вперед, але також багато необхідно зробити.

«І сьогодні найважливіше - завершити цю ситуацію з українським парламентом, який заблокований і не може робити свою важливу роботу щодо ухвалення необхідних рішень щодо євроінтеграції», - сказав Кокс.

Нагадаємо, Конференція президентів Європейського парламенту продовжила місію колишнього голови Європарламенту Пета Кокса та колишнього президента Польщі Олександра Кваснєвського, яка моніторить ситуацію із засудженими колишніми чиновниками в Україні.

7 квітня Президент Віктор Янукович підписав указ про помилування Луценка, і того ж дня екс-міністр був звільнений.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

269