З медичної точки зору необхідності у перебуванні екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко у лікарні давно немає, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Згідно з повідомленням, фахівці МОЗ, які входять до Міжнародної медичної комісії з обстеження Тимошенко, неодноразово висловлювали свою позицію щодо перебігу і термінів реабілітації пацієнтки.

«Період перебування екс-прем'єра у медичній установі, який на сьогодні становить майже рік, суперечить усім українським та міжнародним стандартам лікування. Кількість реабілітаційних процедур, які отримала пацієнтка за весь цей період, становить більше 700, що є небаченим явищем. До того ж лікарі української частини Міжнародної медичної комісії неодноразово висловлювалися з приводу можливого зворотного ефекту від такої кількості реабілітаційних заходів», - йдеться у повідомленні.

Пацієнтка вже давно не потребує активного медичного втручання, а дії, які сьогодні реалізують лікарі харківської лікарні, зводяться до проведення масажних і фізкультурних процедур.

«Українські лікарі вже неодноразово констатували відсутність будь-яких перешкод для виписки пацієнтки. Однак сама Тимошенко категорично проти цього. Виключно йдучи назустріч бажанням пацієнтки, МОЗ не приймає ніяких активних дій щодо виписування Тимошенко з ЦКБ. Як тільки пацієнтка висловить бажання бути виписаною, це буде зроблено», - підкреслили у МОЗ.

Як повідомляв ForUm, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Юлію Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009 році. Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії у Харкові з кінця грудня 2011 року.

9 травня Тимошенко перевели з колонії у Центральну клінічну лікарню №5 (Харків). Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра у ЦКЛ №5 визначають німецькі лікарі з клініки «Шаріте».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

224