Потенційна врожайність озимих зросла на 20%. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, у ході брифінгу заявив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

«За озимі переживати не варто. Вони у хорошому стані, і ми можемо оцінювати потенційну врожайність на 15-20% вище, ніж у попередньому році», - зазначив він.

За словами Кульбіди, озимі вже відновили свою вегетацію практично на всій території України. У незадовільному стані вони лише у Херсонській, Запорізькій. Дніпропетровській областях та у степовому Криму.

«Від 5% до 8% перебувають у незадовільному стані. Це дуже незначна цифра. Оскільки зазвичай середній показник становить близько 10% по всій Україні», - уточнив чиновник.

На даний момент існує проблема з яровими культурами у Поліському регіоні.

За словами Кульбіди, внаслідок затоплення заплав і полів, затримка з посівом ярих культур може бути істотною (як мінімум через 15 днів). Отже, майбутній врожай у цьому регіоні знизиться на 15-18%.

У той же час Кульбіда розповів, що МінАПК вже рекомендувало господарствам засівати землю кукурудзою на полях, де можлива найбільша затримка посіву ярих, оскільки вона дасть гарний урожай за будь-яких погодних умовах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

240