Отримання жителями столиці «Картки киянина» буде, скоріше, таким, як і раніше. Киян, які, згідно з рішенням Київради, отримали право стати власниками картки, будуть запрошувати в районні управління соціального захисту, де можна буде оформити заяви. Через деякий час там же будуть видавати вже готову картку.

Втім, за інформацією джерела у Департаменті соціального захисту, механізм може бути змінений. «Рішення тільки прийняте, і докладно говорити про процедуру рано. Не виключено, що механізм видачі може бути змінений. «Картку киянина» потрібно буде видати більш ніж чотирьохсот тисячам киян - це великий потік. Можливо, щоб прискорити видачу, буде задіяний не лише наш департамент», - сказало джерело.

Нагадаємо, що в середу, 17 квітня, депутати Київради затвердили в повному обсязі впровадження соціальної «Картки киянина». Проект був ініційований головою КМДА Олександром Поповим і стартував як пілотний у 2012 році. За цей час картку отримали 54 тисячі киян - багатодітні батьки, пенсіонери та інваліди.

Розроблений Київміськдержадміністрацією проект, затверджений Київрадою 17 квітня, передбачає, що на першому етапі картку зможуть отримати 425 тисяч киян, які мають пільги, а далі - всі, хто має київську прописку. Крім того, проект передбачає розширення функціоналу соціальної картки. Сьогодні «Картка киянина» дозволяє купувати у мережі аптек «Фармація» ліки зі знижкою до 30%, а також використовується для проїзду у метрополітені. У перспективі картку можна буде використовувати для проїзду в усіх видах комунального транспорту, а також для отримання знижок у магазинах Києва. Також на картку буде перераховуватися матеріальна допомога, яку місто надає малозабезпеченим жителям.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

182