Судовий розгляд щодо долі Синього озера, розташованого на проспекті Правди у Подільському районі Києва, почалося після того, як ситуацію навколо водойми взяв на контроль глава Київської міської державної адміністрації Олександр Попов. Про це в інтерв'ю газеті «Факти» заявив почесний голова громадської організації «Право киян» Валерій Миронов.

«Наша громадська організація почала займатися вирішенням проблеми Синього озера давно. Юристи «Права киян» вели листування з різними інстанціями, активісти організовували на берегах озера «Подільскі вечорниці», щоб привернути увагу громадськості до долі озера. На початку осені зібрали підписи жителів Подільського району і звернулися з листом до глави Київської міської держадміністрації Олександра Попова. Саме завдяки його втручанню справа зрушила з мертвої точки. Документи були передані у прокуратуру, потім - до суду. І в результаті у найкоротші, як для нашої бюрократичної системи, терміни було винесене рішення про розірвання договору з орендарем», - сказав Миронов.

16 га землі на проспекті Правди у Подільському районі Києва, де розташоване Синє озеро, ще у 2007 році за рішенням Київради були віддані в оренду ТОВ «Каштанове місто» на 25 років. Забудовник планував звести на берегах озера культурно-рекреаційний комплекс. Але, ймовірно, у зв'язку з кризою відклав ці плани. В результаті береги озера перетворилися на звалище побутових відходів, пише газета.

У минулу п'ятницю Київський апеляційний суд підтвердив рішення Господарського суду столиці про повернення озера Синього у власність міста. Рішення суду вступило в силу відразу після оголошення..

На сьогоднішній день актуальною залишається проблема благоустрою цього улюбленого місця відпочинку киян. «Думаю, багато жителів Подільського району підтримають ініціативу Олександра Попова і вийдуть на суботники. Але мало навести порядок, його треба підтримувати постійно. Упорядкувати зону відпочинку, зробити її комфортною для відпочинку киян», - заявив у своєму інтерв'ю лідер ГО «Право киян».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

184