Київська міська державна адміністрація активізує переговори з центральними органами влади щодо внесення змін до Бюджетного кодексу та законодавчих актів, які регламентують повноваження місцевого самоврядування. Цитує прес-служба КМДА слова глави міста Олександра Попова.

За словами керівника міськадміністрації, «стихійне лихо, що спіткало Київ цієї весни, підняло на поверхню всі застарілі проблеми, які роками накопичувалися у житлово-комунальному та дорожньому господарстві міста. Зокрема, Олександр Попов акцентував увагу на відсутності в місті відповідної транспортної інфраструктури, а саме - необхідність створення окремих смуг для громадського транспорту, перехоплюючих паркінгів на околицях міста і парковок у центрі».

Також місто зіткнулося з недостатньою законодавчою і матеріально-технічною базою для забезпечення життєдіяльності населених пунктів на період надзвичайних ситуацій.

«Система оповіщення на сьогодні застаріла. Місто не має впливу на приватні засоби масової інформації, а інформування населення комунальними ЗМІ не було ефективним», - зазначив Попов. «Потрібно розробляти і впроваджувати нові дієві важелі контролю за дотриманням правил, що вводяться в період надзвичайних ситуацій», - вважає він.

Крім того, серйозною проблемою, за словами глави КМДА, залишається незаконне розміщення МАФів у безпосередній близькості від метро і пішохідних переходів. «Вони не тільки створюють загрозу безпеці киян. Тимчасові споруди під час снігопаду і танення снігу стали одним із головних гальмуючих чинників: не прибирали сніг навколо себе, заважали розчищати зливоприймачі і ремонтувати інженерні мережі», - сказав Попов.

Проте ключовою проблемою на сьогодні є відсутність у місцевому бюджеті грошей на розвиток столиці.

«Ми будемо активізувати переговори з органами державної влади щодо внесення змін до Бюджетного кодексу та законодавчих актів, які регламентують повноваження місцевого самоврядування», - зазначив Попов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

153