У Державній думі РФ стурбовані, що Євросоюз ставить умовою розвитку відносин з Україною відмову від євразійської інтеграції з Росією, Білоруссю і Казахстаном.

Про це голова Комітету Держдуми Росії з міжнародних справ Олексій Пушков сказав сьогодні у ході парламентських слухань на тему: «Відносини Росія - Європейський Союз».

«Є з боку Євросоюзу такий підхід, перш за все, до держав на пострадянському просторі, що вони повинні зробити вибір - або вони будуть з ЄС, або з Росією. Мені здається, що така занадто жорстка постановка питання створює якесь поле для конфлікту», - сказав Пушков.

За його словами, тим самим заперечується поєднання європейської та євразійської інтеграції. Він вважає, що ці дві інтеграції повинні доповнювати одна одну, а не сприйматися як конфронтаційні, повідомляє «УНІАН».

«Ми б хотіли, щоб у Євросоюзі ще раз подумали над цим питанням, особливо це видно по відношенню до України. Постійне повторення, що або Митний союз, або асоціація з Європою викликає занепокоєння, і це ускладнює вибір самої України», - сказав депутат Держдуми РФ.

Пушков упевнений, що Україна зацікавлена ​​ у співпраці з Євросоюзом та Митним союзом, і не треба так жорстко протиставляти їх одне одному.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні стабільно вирішуються питання, визначені у програмі співпраці з Європейським Союзом.

Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що існує реальна можливість підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у листопаді цього року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

188