Знешкоджено злочинне угруповання, до якого входив мелітопольський міський голова. Про це повідомив заступник начальника управління нагляду за додержанням законів при здійсненні оперативно-розшукової діяльності, дізнання та досудового слідства Генеральної прокуратури Станіслав Туровський.

«Правоохоронні органи Запорізької області знешкодили злочинне угруповання з корумпованими зв'язками, до складу якого входили 5 осіб, у тому числі мелітопольський міський голова і два його заступники», - цитує Туровського прес-служба прокуратури Запорізької області.

Зазначені особи протягом 2011-2012 рр. вимагали та отримували хабарі від керівників підприємств, що здійснюють перевезення пасажирів на маршрутах загального користування. «Загальна сума хабарів становить понад 1,5 млн грн», - повідомив прокурор.

За його словами, стосовно всіх членів організованого злочинного угруповання судом обрано різні запобіжні заходи. У ході розслідування на майно підозрюваних накладено арешт.

«В даний час у справі підозрюваним та їхнім захисникам уже повідомлено про завершення досудового розслідування, а також надано доступ до матеріалів справи», - зазначив Туровський.

Зазначені особи підозрюються за статтями ч.4 ст.358 КК України (використання завідомо підроблених документів), ч.1.ст.384 (завідомо неправдиві показання під час проведення досудового слідства), ч.4. ст..368 (хабар), ч.2 ст.209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), ст.28 ч.1.ст366 (посадове підроблення), ст.28 ч.1 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень).

Хід розслідування у кримінальній справі перебуває на контролі Генеральної прокуратури.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

251