Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник закликав регіони брати активну участь у всеукраїнській акції «За чисте довкілля», повідомляє прес-служба Мінрегіону.

На селекторній нараді з керівниками обласних державних адміністрацій міністр наголосив на необхідності впорядкувати меморіали, пам'ятники, братські могили, привести у належний стан прибудинкові території, вулиці, площі, парки, облаштувати нові дитячі майданчики.

За його словами, в областях майже 25 тис. населених пунктів (85%) почали роботи з прибирання територій. Приєдналися до цієї роботи більше 77 тисяч підприємств і організацій, 2,3 млн людей, із яких більше 1,7 млн ​​ - студентська та учнівська молодь.

Темник також повідомив, що висаджено понад 338 тис. дерев, 165 тис. чагарників, прибрано 240 тис. м² газонів та впорядковано 188 тис. кв. квітників. Прибрано майже 207 млн ​​ м² (41% від запланованих обсягів) прибудинкових територій, 3,8 тис. м² (44% від запланованих обсягів) парків і скверів, більше 74 тис. км вулиць і доріг (38% від запланованих обсягів), 7, 8 тис. кладовищ (27% від запланованої кількості), 7,5 тис. братських могил, меморіальних комплексів та місць почесних поховань (39% від запланованої кількості), очищено від сміття близько 14,3 тис. м² берегів водойм (25% від запланованої кількості). Ліквідовано більше 6,5 тис. несанкціонованих звалищ, із яких вивезено близько 308 тис. куб.м побутових відходів.

«Це тільки частина того великого обсягу роботи, який нам спільно необхідно виконати. Жоден населений пункт не повинен залишитися осторонь від прибирання своєї території. Про проведену роботу вже у понеділок буде подано відповідний звіт уряду», - підкреслив міністр.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив усім членам уряду взяти особисту участь у заходах з благоустрою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

260