Влада КНДР назвала умови переговорів з США і Південною Кореєю.

У заяві, поширеній офіційним інформагентством КНДР, зокрема, говориться: «Якщо Сполучені Штати та їхня маріонетка Південна Корея хочуть уникнути того, щоб на них обрушилася вся сила нашої армії і народу і по-справжньому бажають діалогу та переговорів, у першу чергу вони повинні скасувати сфабриковану резолюцію РБ ООН про накладення санкцій».

КНДР також зажадала від США прибрати свою ядерну зброю, розміщену, як стверджує Пхеньян, у сусідніх з Північною Кореєю країнах. Створення на Корейському півострові зони, вільної від ядерної зброї, заявила влада КНДР, має розпочатися саме з виведення американського ядерного арсеналу з регіону, повідомляє «Lenta.ru».

Як раніше повідомляв ForUm, генеральний секретар ООН Пан Гі Мун звернувся до лідера КНДР Кім Чен Ина із закликом утриматися від подальшої ескалації напруженості між двома державами на Корейському півострові і сконцентруватися на світі між Південною Кореєю та КНДР.

Ескалація конфлікту між Північною і Південною Кореями триває з початку квітня, коли з'явилися припущення про те, що КНДР може здійснити тестовий пуск балістичної ракети середньої дальності типу «Мусудан». Вважається, що дальність польоту такої ракети становить близько 3-4 тисяч кілометрів. Крім цього, висловлювалися припущення, що Пхеньян може здійснити пуск відразу кількох ракет типу «Скад» і «Нодон» із різних майданчиків на території країни у разі невдалого пуску балістичних ракет типу «Мусудан».

У четвер японське агентство Кіодо повідомило про те, що у стартове положення наведена як мінімум одна пускова установка ракет типу «Мусудан».

Південна Корея у п'ятницю повідомила, що КНДР перекинула другу балістичну ракету середньої дальності до східного узбережжя країни. Як вважають американські фахівці, пуск ракети може бути приурочений до святкування 101-ї річниці з дня народження засновника КНДР Кім Ір Сена (15 квітня).

Північна Корея запропонувала іноземцям, які проживають у Південній Кореї, розглянути можливість евакуації через загрозу виникнення воєнного конфлікту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

283