За рішенням виконавчих органів місцевих рад та місцевих державних адміністрацій у багатьох населених пунктах країни опалювальний період вже завершено. Про це заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник у ході селекторної наради з регіонами, на якій обговорили питання завершення опалювального періоду 2012-2013 років.

«На сьогодні у 19 регіонах теплопостачання припинено повністю. В інших областях відбувається поетапне припинення подачі теплоносія до об'єктів соціально-культурної сфери та житлового фонду. До кінця цього тижня опалювальний період буде завершено в усіх регіонах , - цитує Темника прес-служба Міністерства.

За словами очільника Мінрегіону, в цілому опалювальний період проведено задовільно. Проте вже зараз необхідно приступати до підготовки наступного опалювального періоду.

Темник звернув увагу представників обласних державних адміністрацій на необхідність підготувати незабаром чіткий план підготовчих робіт, який повинен обов'язково містити заходи, спрямовані на запровадження енергозбереження у сфері житлово-комунального господарства, зокрема, у сфері комунальної теплоенергетики, заходи щодо модернізації і переобладнання підприємств теплоенергетики, які дозволять використовувати альтернативні джерела палива.

Міністр зазначив, що остаточні підсумки опалювального періоду підіб’ють 23 квітня на виїзному засіданні колегії Мінрегіону в Севастополі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

211