Для зближення з Європейським Союзом Україна повинна вирішити ще «цілу низку проблем». Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель.

Про це вона заявила у Берліні в середу, 17 квітня, після переговорів з прем'єр-міністром Естонії Андрусом Ансіпом.

У той же час канцлер зазначила, що встановлення більш тісних відносин з Україною залишається метою ЄС.

За словами Меркель, справа екс-прем'єр-міністра Тимошенко - це не єдина перепона для підписання вже готової Угоди про асоціацію з ЄС. «Ідеться загалом про правову систему в Україні та про питання дотримання прав людини і громадянських свобод», - зазначила вона. Саме тому підписання вже давно узгодженого документа в даний час заморожене, повідомляє «УНІАН».

У свою чергу, прем'єр-міністр Естонії Андрус Ансіп зазначив, що Україна є важливим партнером Європейського Союзу, тому Угода про асоціацію все-таки має набути чинності. У той же час він погодився, що перед Україною в даний час лежить ще «довгий шлях».

Ансіп також висловився за скасування візового режиму для України, Росії та інших країн Східноєвропейського партнерства. Разом з тим він додав, що це не може відбутися негайно, оскільки для цього ще слід виконати «деякі дуже конкретні критерії».

До цих критеріїв належить, зокрема, впровадження біометричних паспортів, а також скасування реєстрації громадян ЄС, які приїжджають у ці країни. «Ми хочемо однакових підходів», - підкреслив глава естонського уряду.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні стабільно вирішуються питання, позначені у програмі співпраці з Європейським Союзом.

Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що існує реальна можливість підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у листопаді цього року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

720