Кабінет Міністрів затвердив план заходів з підготовки та відзначення 17-ї річниці Конституції України.

Проект відповідного розпорядження, яке було прийняте 17 квітня на засіданні уряду, розробило Міністерство юстиції, повідомили у прес-служба відомства.

Як повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович, передбачається, що в день 17-ї річниці Конституції України у містах Києві та Севастополі, обласних і районних центрах, інших населених пунктах будуть проведені урочисті заходи за участю представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, народних депутатів України, міжнародних, громадських організацій, політичних партій, діячів науки та культури.

Відбудеться покладання квітів до пам'ятних знаків та пам'ятників видатним діячам української держави.

Крім того, за участю Конституційної Асамблеї у Києві буде проведена науково-практична конференція на тему історії вітчизняного конституційного права і напрямів удосконалення Основного Закону України. У регіонах відбудуться тематичні наукові конференції та круглі столи з цієї тематики.

Закордонні дипломатичні установи України з нагоди 17-ї річниці Конституції України проведуть відповідні заходи із залученням до участі в них представників української громадськості за кордоном.

Заплановано виставки фотоматеріалів та архівних документів, що ілюструють процес прийняття Конституції України, становлення та розвиток українського конституціоналізму, історію національного законотворення. Такі заходи будуть проведені за сприяння Укрдержархіву.

Відбудуться інформаційно-просвітницькі заходи (лекції, круглі столи, демонстрації фільмів і т.д.) у закладах культури, військових частинах, закладах для дітей та молоді, спрямовані на роз'яснення значення норм Конституції України у становленні демократичної держави, на формування правової культури, виховання громадянської свідомості та поваги до Основного Закону України.

Увечері 28 червня пройдуть святкові феєрверки у містах Києві, Севастополі та інших Містах-Героях, а також містах, де розташовані штаби оперативних командувань та видів Збройних Сил.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

284