Впровадивши «Картку киянина», столична влада зможе заощадити бюджетні кошти. Таку думку висловив керівник Інституту медіа-моделювання та політико-економічного аналізу «Перспектива» Євген Черненко.

«На сьогоднішній день для Києва залишається актуальним питання компенсації проїзду пільговиків. Обсяг цієї компенсації обчислюється з розрахунку кількості пільговиків. При цьому ігнорується факт, що далеко не всі громадяни, які мають право на пільговий проїзд, це право реалізують. У результаті бюджет платить за послуги, які незаможні просто не отримують», - розповів Черненко.

За його словами, один із варіантів вирішення проблеми - монетизація пільг. «Але такий варіант дуже дискусійний і може бути не прийнятий суспільством. Столична влада пішла по більш складному шляху, але при цьому отримала можливість захистити інтереси громадян у повному обсязі», - сказав експерт.

За його словами, за допомогою «Картки киянина» місто зможе розрахувати реальний обсяг наданих жителям міста послуг. «Картка допоможе підрахувати, в якому обсязі кияни-пільговики користуються своїми пільгами, зокрема, на проїзд на транспорті. І компенсуватися буде тільки цей обсяг. Гадаю, у результаті місто зможе вийти на істотну економію бюджетних коштів», - зазначив Черненко.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

172