Паводок у Закарпатській області пройшов фактично без збитків, крім підтоплень окремих сільських територій, пов'язаних з меліоративними каналами. Про це голова Закарпатської обласної державної адміністрації Олександр Ледида повідомив Президента України Віктора Януковича.

Як повідомляє прес-служба Глави держави, Ледида зазначив, що в горах ще залишилося багато снігу, втім, згідно з прогнозами Гідрометцентру, значної повені не очікується. «Ріки мають забезпечити нормальний пропуск паводку», - зазначив він.

Також, за словами губернатора, через природні умови цього року польові роботи в області починаються зі значним запізненням.

Янукович особливу увагу приділив питанню роботи прикордонних пунктів пропуску, зокрема, швидкості проходження через кордон. За словами голови Закарпатської ОДА, черги зараз є тільки в піковий час. «На нашому боці прикордонники, митники оформляють машину до 3,5 хвилини, а європейські - Угорщина, Румунія, Словаччина - до 10 хвилин», - зазначив він.

Ледида також доповів про реалізацію в області програми з переходу на альтернативні джерела енергії та індивідуальні системи опалення для економії газу. «Ці заходи дозволять економити 32-34% палива», - зазначив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

234