Призначення Представника України у Світовій організації торгівлі позитивно вплине на співпрацю нашої держави з країнами Європейського Союзу та країнами СНД. Про це заявив на брифінгу радник Президента України - керівник Головного управління з питань міжнародних відносин АПУ Андрій Гончарук, повідомили ForUm'у у прес-службі Глави держави.

Він нагадав, що 15 квітня Президент України Віктор Янукович своїм Указом призначив представника України у СОТ, а також створив Державну комісію з питань співробітництва із СОТ. «Відповідні укази також матимуть свій позитивний вплив після того, як буде підписано Угоду про асоціацію, включаючи зону вільної торгівлі з Європейським Союзом, оскільки вона базується на правилах і нормах СОТ», - сказав радник Президента.

За його словами, такі ж перспективи розвитку співпраці можливі після вступу до СОТ країн-учасниць СНД, оскільки тоді всі питання торгового характеру будуть регулюватися правилами і нормами цієї організації. «Якщо зрештою сторони не знаходитимуть можливості вирішення такого питання, значить, рішення цих питань буде переноситися до відповідного органу з врегулювання спорів», - сказав Гончарук.

Радник Президента зазначив, що початок роботи інституту представника України у СОТ є довгоочікуваним рішенням, адже робота представників вкрай важлива для країн, які значною мірою залежать від зовнішньої торгівлі. Гончарук також повідомив, що представник України при СОТ, відповідно до указу, буде перебувати у Києві.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович призначив радника Президента - керівника Головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації Президента Андрія Гончарука представником України у Світовій організації торгівлі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

232