Внаслідок штормового північно-східного вітру з поривами до 30 м/с і висотою хвилі до 1,5 метра виникла загроза прориву розділової греблі озера Сасик-Сиваш Сакського району АР Крим.

За інформацією Головного управління ДержНС України в АР Крим, на вузьких ділянках виявлені розмиви тіла греблі. Верхня ділянка полотна греблі щодо рівня води становить 0,35 м.


 
У зв'язку із загрозою виникнення надзвичайної ситуації техногенного характеру 16 квітня у м.Саки відбулося засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, було створено штаб для безпосереднього керівництва і прийняття оперативних заходів щодо недопущення розмиву розділової греблі озера Сасик-Сиваш. За підсумками засідання комісії вжиті оперативні заходи щодо недопущення розмиву аварійних ділянок розділової греблі, вирішено виділити інженерну техніку і особовий склад ДержНС і Сакського райавтодору.

 
Сьогодні вранці з протилежних кінців дамби почалися роботи рятувальників щодо підсипання каменю, відсіву і мішків з піском на найбільш небезпечних ділянках. За допомогою самоскидів до вузьких ділянок дамби завезено більше 40 т піску в мішках і стільки ж великого каменю.

В даний час проводиться збір і аналіз інформації у цілодобовому режимі для передачі її в штаб та вжиття заходів для подальшого реагування. Організовано постійний зв'язок з метеостанцією у смт Новофедорівка для отримання оперативної інформації про зміни погодних умов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

419