Президент України Віктор Янукович підтримав ініціативу прискорення початку будівництва перинатального центру на Закарпатті. Про це після зустрічі з Главою держави заявив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Олександр Ледида.

Як повідомляє прес-служба Президента, керівник Закарпатської ОДА доповів Президентові про хід медичної реформи в області. Він зазначив, що в державному бюджеті передбачено фінансування будівництва перинатального центру на 2014 рік. «Ми хотіли б його наблизити», - зазначив Ледида.

Він поінформував Президента, що всі необхідні документи вже зібрані та виділена земельна ділянка. Янукович підтримав необхідність початку будівництва перинатального центру в 2013 році.

Президент звернув особливу увагу на ситуацію з цінами на ліки і роботу «швидкої допомоги» в області. За словами голови Закарпатської ОДА, з оновленням автопарку робота «швидкої допомоги» в деяких важкодоступних районах області покращиться.

Разом з тим, на базі первинних пунктів надання медичної допомоги в таких районах на постійному чергуванні перебуває бригада «швидкої». «Якщо людина звертається за допомогою вдень - працюватиме сімейний лікар, якщо після 18:00 - тоді підключаємо «швидку допомогу» і вона працює», - зазначив Ледида.

Голова Закарпатської ОДА доповів Президентові, що протягом тижня у чотирьох районах області буде введена система автоматизованого управління «швидкої допомоги» з використанням GPS-навігації.

Нагадаємо, Президент Віктор Янукович заявив, що в 2013 році закінчиться будівництво перинатальних центрів по всій Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

248