У Державній програмі активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки особлива увага приділяється розвитку високотехнологічних галузей. До них належить і авіабудування. Втім, перш ніж говорити про розвиток галузі, виробникам необхідно вирішити найважливіше питання: хто буде споживачем даної продукції. На цьому зробив акцент у ході інтерв'ю телеканалу директор департаменту стратегічного планування Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Євген Олейников.

«Українського ринку недостатньо, щоб задовольнити технологічні умови, тому що є певний необхідний обсяг випуску літаків, для того щоб це було рентабельно. Тому постає питання експорту. Але на сьогодні цей ринок дуже завантажений і потрібно шукати власну нішу, як, наприклад, це робила свого часу Бразилія. Треба визначитися: які літаки будуть випускати в Україні і які будуть затребувані на зовнішньому ринку: пасажирські, військові, вантажні і т.п. Параметрів багато», - сказав Олейников.

Разом з тим він зазначив: важливо підтримувати і розвивати потенціал ще однієї високотехнологічної галузі, яка в Україні досить потужна - ракетно-космічної. Адже саме Україна належить до небагатьох країн у світі, які мають повний цикл виробництва: виробляє носії, супутники і має повний комплекс технологій, щоб виводити їх на орбіту.

«Сьогодні в Україні прискорено розвиток ракетно-космічної галузі: створюються ракетні носії Циклон-4, і ми розраховуємо, що в 2014 році відбудеться перший комерційний запуск цієї системи», - розповів Олейников.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

164