У Міністерстві закордонних справ України запевняють, що не планують проводити кадрові скорочення як в апараті, так і в закордонних дипломатичних установах.

Про це на брифінгу заявив в.о. директора Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

За його словами, 16 квітня цього року міністр закордонних справ Леонід Кожара затвердив План ротації працівників дипломатичної служби у 2013 році. Цей документ підготовлено відповідно до ст.1 закону «Про дипломатичну службу» для планового щорічного заміщення працівників дипломатичної служби у закордонних дипломатичних установах України з метою належного виконання завдань дипломатичної служби, повідомляє «УНІАН».

«Таким чином, цього року направлення і повернення працівників дипломатичної служби із довгострокових відряджень проходитиме у звичайному режимі. Скорочення працівників як в апараті, так і в закордонних дипломатичних установах України не планується», - сказав Перебийніс.

За його словами, кількість працівників у системі органів дипломатичної служби залишається у рамках затвердженої Кабінетом Міністрів граничної чисельності для апарату МЗС, представництв МЗС на території України та закордонних дипломатичних установ України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

255