Найближчим часом підвищення оплати за навчання у дитячих школах мистецтв в Україні не передбачається. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час брифінгу у Кабміні заявив міністр культури Леонід Новохатько.

«Ніяких змін найближчим часом на цю тему не передбачається. В усякому разі, я їх ніколи не підтримаю», - підкреслив глава Мінкульту.

Новохатько повідомив, що в Україні сьогодні існує 1466 дитячих шкіл мистецтв, із яких сім підпорядковуються очолюваному ним Міністерству. «Середня плата у цих школах становить 52 грн. У так званих аграрних регіонах платять і по 40 грн за дитину. Найвища плата у двох містах - Севастополі та Києві», - повідомив міністр.

За його словами, столичні батьки за навчання їхніх дітей грі на народних інструментах платять щомісяця приблизно по 70 грн, за навчання грі на фортепіано, гітарі, естрадному співу - по 140-150 грн. «Хоча собівартість (навчання. - Ред.), звичайно, більша», - визнав Новохатько.

Нагадаємо, раніше у Міністерстві культури України запевнили, що плата за навчання у художніх школах і школах естетичного виховання для дітей не буде підвищена до кінця поточного навчального року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

278