Землетрус магнітудою 6,2 стався у середу в районі острова Міяке на південь від столиці Японії Токіо, повідомляє Метеорологічне агентство країни.

Підземні поштовхи були зафіксовані о 17.57 за місцевим часом (11.57 за Києвом). Осередок землетрусу залягав на глибині 20 кілометрів.

Поштовхи силою до 5 балів відчувалися на території префектур Токіо, Тіба, Канагава, Сідзуока, Нагано й інших. До теперішнього часу інформації про можливі руйнування і жертви не надходило, повідомляє РІА «Новости».

Попередження про загрозу цунамі оголошено не було. Зупинена два роки тому АЕС «Хамаока» в префектурі Сідзуока не пошкоджена.

Це вже 15-ий за рахунком і найсильніший за сьогоднішній день землетрус у цьому районі. Головне метеорологічне управління попереджає про небезпеку сильних афтершокових поштовхів.

Вулканічний острів Міяке входить до групи островів Ідзу і розташований за 128 кілометрів на південь від Токіо. Його населення складає трохи більше 2 тисяч осіб. Інформації про сходження гірських порід під час землетрусу не надходило.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

249