В Україні знизився рівень водопілля. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час брифінгу заявила начальник відділу Українського Гідрометцентру Вікторія Бойко.

«Не можна однозначно сказати, що водопілля в Україні закінчилося, оскільки воно закінчується тільки тоді, коли річки повертаються в межі свого русла. Однак продовжується тенденція до його зниження», - сказала вона.

Так, за словами Бойко, не несе загрози рівень води в карпатських річках. У той же час залишається максимальним рівень водопілля у верхів'ях Прип'яті, але й там через п'ять днів рівень води знизиться.

Вона зазначила, що знизився рівень води на заплавах з 0,5-1,0 м у Західному Бузі і знизився максимальний рівень водопілля, що сформувався вчора, по нижній течії р. Сула.

Триває водопілля на території Росії, де рівень води зріс на 50-90 см, і Білорусі - 10-20 см.

За словами Бойко, в Чернігівській області максимальний рівень водопілля очікується в третій декаді квітня - першій декаді травня, що ускладнить проведення сільськогосподарських робіт у регіоні.

Рівень води в Дніпрі становить 548 см над умовним нулем.

Як повідомляв ForUm, Український Гідрометцентр змінив прогноз для Києва про рівні та строки проходження весняної повені, фахівці прогнозують, що воно буде вище середнього багаторічного.

Анастасія Піка,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

190