У Харкові правоохоронці викрили державного ветеринарного лікаря, котрий вимагав та отримав хабар у сумі 900 гривень, повідомляє прес-служба МВС.

У Червонозаводський райвідділ міста Харкова звернувся 21-річний житель району із заявою про те, що 50-річний чоловік, який представився ветеринарним лікарем, вимагав та отримав від нього гроші в сумі 900 гривень за оформлення документів на собаку.

Дана подія була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Під час проведення оперативно-розшукових заходів оперуповноваженими сектору Державної служби боротьби з економічними злочинами Червонозаводського райвідділу міліції та співробітниками прокуратури району було викрито 50-річного громадянина.

Встановлено, що він працює на посаді державного ветеринарного лікаря міста Харкова. Користуючись своїм службовим становищем, чоловік отримав грошові кошти у розмірі 900 гривень від заявника за виготовлення міжнародного ветеринарного паспорта та квитанції про проведення щеплення собаки від сказу.

У рамках розслідування кримінального провадження, в службовому кабінеті вищезгаданого особи було задокументовано факт отримання незаконної грошової винагороди за видачу міжнародного паспорта собаці. Лікар державної ветеринарної медицини доставлений до прокуратури Червонозаводського району для проведення слідчих дій. Речові докази - гроші і паспорт на тварину - вилучено.

Працівниками прокуратури відносно посадовця складено протокол про вчинення адміністративного корупційного правопорушення за частиною 1 статті 172-2 (порушення обмежень щодо використання службового становища) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти до ста п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно одержаної неправомірної вигоди матеріального характеру.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

293