Україна продовжить переговори з Росією з питання зниження ціни на газ і перегляне обсяги закупівлі газу на спотових ринках. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час брифінгу в Кабміні заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький.

За його словами, у зв'язку із закінченням опалювального сезону споживання газу в Україні різко знизилося, і в уряду з'явився час, щоб підготуватися до майбутнього сезону. «Я маю на увазі саме закупівлі газу як на спотових ринках, так і переговори з нашими російськими колегами щодо зниження ціни на газ», - сказав міністр.

Також він підкреслив, що постачання газу в Україну з Росії та Європи на сьогоднішній день здійснюють комерційні компанії, які закуповують паливо у суб'єктів господарювання, у тому числі у виробників.

«Як вам відомо, ми повністю виконуємо Хартію ЄС, учасниками якої ми є. Була знята монополія на поставки природного газу в Україну, а саме монополія, яка раніше була у НАК «Нафтогаз України». На сьогоднішній день постачання ведуться комерційними компаніями як з Європи, так з Росії», - підсумував Ставицький.

Нагадаємо, раніше Ставицький висловив сподівання, що Україні вдасться домовитися з Росією про зниження ціни на газ у поточному році.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

177