Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив віце-прем'єр-міністру Юрію Бойку, міністру енергетики та вугільної промисловості Едуарду Ставицькому і голові Національної комісії регулювання електроенергетики України Сергію Тітенку розглянути ситуацію щодо порушення прав споживачів на газовому ринку столиці, передає кореспондент ForUm'у із засідання уряду.

«Газові монополії в Україні втратили почуття реальності. Так, у Києві, у селі Троєщина, (насправді не тільки там) за банальну заміну котла «Київгаз» вимагає 300 грн за розробку техумов, 2 500 грн за розробку проекту, 7000 грн за введення в експлуатацію. І все це без вартості матеріалів та робіт», - обурився глава уряду.

«Тим часом, у самому Києві за підключення до газу приватники іноді вимагають десятки тисяч доларів. Це не ринок - це безконтрольний базар. Безумовно, це зловживання і за них відповідальні особи повинні понести відповідальність», - заявив прем'єр.

На переконання Азарова, необхідно заборонити діяльність посередників, виключити корупційні послуги бюрократів, ввести «єдине вікно» підключення до газу і встановити жорсткі терміни розгляду звернень громадян.

«Вимагаю відкрити «гарячу лінію» для звернень громадян щодо зловживань на газовому ринку і негайно реагувати на подібні звернення», - резюмував глава уряду.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

459