Уряд найближчим часом має намір вирішити питання належного функціонування полігону твердих побутових відходів №5 поруч із селом Підгірці під Києвом. Про це в коментарі газеті «Сьогодні» повідомив віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко, повідомляє прес-служба чиновника.

За його словами, зараз завдання розділене на дві складові - антикризову та стратегічну.

«Вирішувати проблему будемо за двома напрямами. Перший - це вжиття невідкладних заходів з підвищення екологічної безпеки на полігоні. Ці заходи, зокрема, включають будівництво паркану навколо полігону, задіяння всіх механізмів для забезпечення фільтрації і сортування сміття», - сказав віце-прем'єр-міністр.

«Другим стратегічним напрямом стане вирішення питання про будівництво на полігоні підприємства з переробки відходів», - підкреслив Бойко.

Він зазначив, що при цьому буде розглядатися й економічний аспект, адже на полігоні №5, за прикладом світового досвіду, є можливість побудувати сучасне переробне підприємство, яке вироблятиме енергію.

Програма щодо вирішення питання полігону твердих побутових відходів №5 найближчим часом розглядатиметься на засіданні уряду і незабаром почнеться її практична реалізація, сказав віце-прем'єр-міністр.

Як раніше повідомляв ForUm, Київська міська державна адміністрація підготувала пропозиції про внесення змін до Програми соціально-економічного розвитку Києва на 2013 рік.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

159