Україна і Європейський Союз обговорять модернізацію української газотранспортної системи 3 травня в Брюсселі. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час брифінгу в Кабміні заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький.

«Питання модернізації української газотранспортної системи буде обговорюватися в Брюсселі 3 травня під час круглого столу під спільним головуванням єврокомісара з питань енергетики Гюнтера Еттінгера і моїм», - сказав міністр.

За словами Ставицького, запрошення взяти участь в обговоренні розіслано всім провідним європейським компаніям, а також російському «Газпрому».

Він також зазначив, що під час круглого столу обговорюватиметься питання будівництва на території України Східно-Європейського газового ХАБА.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що модернізація головного стратегічного об'єкта країни - газотранспортної системи - обійдеться в 4,5 мільярда євро.

За словами Азарова, уряд України пропонує передати управління ГТС міжнародному консорціуму у складі України, Росії та Євросоюзу, який би забезпечував її прозоре і справедливе адміністрування і зайнявся її модернізацією.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

258