Народний депутат від фракції ВО «Свобода» Ігор Швайка вважає, що Україна повинна адекватно відреагувати на заяву російського телеведучого Івана Урганта на адресу українців. Про це він заявив у коментарі кореспонденту ForUm'у.

«Це було сказано шовіністичною істотою. Це нормальна російська антиукраїнська пропаганда. Вона запускається на їхніх державних телеканалах і на неї практично ніяк не реагує українське телебачення. І тут питання не чому вони такі, а чому українське ТБ, радіо роблять вигляд, що нічого не відбувається», - зазначив Швайка.

За його словами, те, що Росія є стратегічним ворогом України - це факт. «Ми повинні це сприймати як даність і фактор. Наша сторона повинна адекватно на це відповісти», - підсумував свободівець.

Нагадаємо, Ургант в ефірі кулінарної телепрограми пожартував над українцями фразою: «Я порубав зелень, як червоний комісар жителів українського села».

Пізніше російський телеведучий вибачився перед жителями України за свої висловлювання.

Міністерство закордонних справ України висловило обурення некоректним висловлюванням Урганта і вимагає від «Першого каналу» дати оцінку цьому інциденту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

228