Суд зобов'язав операторів реклами в метро платити Києву за діючими тарифами, повідомили в прес-службі Київської міської державної адміністрації з посиланням на заступника голови КМДА, керівника апарату Олександра Пузанова.

Зокрема, за його словами, 15 квітня Київський апеляційний господарський суд задовольнив скарги КМДА та КП «Київський метрополітен» до двох компаній-операторів реклами на транспорті.

Як зазначив Пузанов, раніше компанії відмовлялися переукладати договори з КП «Київський метрополітен» і платити місту за діючими тарифами.

У лютому і березня 2013 року були прийняті аналогічні судові рішення щодо інших двох компаній, повідомив він. Згідно з рішенням суду, компанії повинні платити місту за право використання площі рухомого складу метро для розміщення реклами за новими тарифами, які були прийняті у вересні 2012 року.

«У попередні роки тарифи на рекламу на транспорті були необґрунтовано низькими, що призвело до суттєвих втрат міського бюджету. Тільки від цих чотирьох операторів бюджет міста щомісяця отримає більше 740 тис. грн надходжень, які він раніше недоодержував. За весь термін дії договорів сума перевищить 44 млн. грн. Повинен запевнити, що київська влада доб'ється переукладення всіх невигідних договорів з операторами реклами на транспорті», - заявив Пузанов.

Він нагадав, що з вересня 2012 року в столиці діють нові тарифи на розміщення зовнішньої реклами. За його словами, плата за розміщення зовнішньої реклами була в середньому збільшена на 23%. Тарифи на розміщення реклами на транспорті зазнали істотних змін, оскільки вони були занадто низькими. Наприклад, за монітор всередині вагона метро оператор платив місту всього 3,75 грн на місяць, а за рекламну площу на дверях вагона - 16 грн / кв. м на місяць. Новий тариф становить, відповідно, 35 грн і 150 грн / кв. м на місяць, повідомив Пузанов.

Він запевнив, що тарифи були узгоджені з Антимонопольним комітетом України, який визнав їх обґрунтованість.

Як зазначили в КМДА, у 2012 році місто отримало від реклами 125,2 млн грн (від реклами на транспорті бюджет отримав всього 150 тис. грн). Плановий показник на 2013 рік становить 150 млн грн (надходження до бюджету від реклами на транспорті повинні скласти не менше 10 млн грн).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

154