У Криму не планується розглядати питання щодо запровадження нових туристичних зборів з туристів. Про це заявив заступник голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим Георгій Псарьов, повідомляє Управління інформаційної політики Ради міністрів АРК.

Віце-прем'єр зазначив, що за останні три роки туристична індустрія Криму демонструє значне збільшення турпотоку і розширення рамок курортного сезону. При цьому спостерігається тенденція розвитку турбізнесу за рахунок збільшення кількості готелів, санаторіїв і пансіонатів.

«У дохідній частині бюджету Криму туристична індустрія (готелі, санаторії, туристичні агенції, туроператори) займає близько шести відсотків. Але дана статистика не повністю відображає дохідну частину, оскільки необхідно врахувати торгівлю і туристичні послуги», - додав Псарьов.

Туристичний потік у Криму створює значний споживчий ринок. «Туристи купують квитки до Криму, витрачають гроші на продукти харчування, розваги, сувенірну продукцію і так далі. На жаль, Крим не так багато заробляє на забезпеченні туристів продукцією власного виробництва. Наш основний дохідний резерв знаходиться у збільшенні обсягів виробництва кримської продукції, яка користується величезною популярністю у туристів», - упевнений віце-прем'єр автономії.

Псарьов також підкреслив, що резервом для збільшення доходів є детінізація об'єктів розміщення. На території Криму налічується більше 800 легально працюючих колективних засобів розміщення: «При цьому більше 4 тисяч об'єктів, які є приватними домоволодіннями, ведуть готельний бізнес. На жаль, дохід від такого виду об'єктів невеликий».

Заступник глави кримського уряду підкреслив, що в Криму ведеться активна робота зі збільшення ефективності турзбору, передбаченого в податковому законодавстві України. «Восени минулого року було розроблено низку нормативних та законодавчих змін, які дозволять суттєво спростити адміністрування турзбору і за рахунок цього збільшити надходження до місцевих бюджетів», - резюмував Псарьов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

179