Сьогодні в британській столиці пройде похорон колишнього прем'єр-міністра Великобританії Маргарет Тетчер. У зв'язку з цим правоохоронними органами вживаються надзвичайні заходи щодо забезпечення безпеки на час проведення церемонії.

За даними британських ЗМІ, поліція проводить моніторинг ситуації в соціальних мережах на випадок організації акцій протесту, які цілком можуть вилитися в заворушення. Не виключено, що на світанку можуть бути зроблені превентивні арешти.

Як очікується, в день похорону екс-прем'єра забезпечуватимуть безпеку більше 4 тис. поліцейських. Підвищені заходи безпеки пов'язані не тільки з тим, що на церемонії буде королева Єлизавета II разом з чоловіком, і з можливим протестами, але і з тим, що в американському місті Бостон 15 квітня було скоєно теракт, що забрав життя як мінімум трьох осіб.

Тим часом з ранку в Лондоні перекрито близько 20 вулиць, які будуть відкриватися для руху автотранспорту по мірі просування процесії. Столичне транспортне управління рекомендувало автомобілістам по можливості не заїжджати в центр міста протягом усього дня. У той же час лондонська підземка працюватиме у звичайному режимі, лише на деяких станціях очікується більш щільне транспортне навантаження ніж зазвичай, передає «ИТАР-ТАСС».

Сама церемонія похорону Маргарет Тетчер розпочнеться сьогодні о 10.00 за лондонським часом (12.00 за Києвом). Труну з тілом винесуть з каплиці парламентського Вестмінстерського палацу, куди вона була доставлена вчора ввечері. Церемонія відспівування почнеться в Соборі Святого Павла об 11.00 і завершиться об 11.55. Після цього труна з тілом буде доставлена в лондонський Королівський госпіталь Челсі - будинок престарілих для військових ветеранів. Там її тіло буде піддано кремації і поховано, відповідно до останньої волі, поряд з її чоловіком Денисом Тетчером на кладовищі госпіталю. О 12.10 в Голдхоллі - ратуші лондонського Сіті - почнеться траурний прийом, присвячений пам'яті колишнього прем'єра, на який запрошено близько 2 тис. гостей.

Як раніше повідомляв ForUm, «залізна леді» Маргарет Тетчер - перша жінка-прем'єр в історії Великобританії, яка очолювала уряд рекордно довгі 11 років з 1979 по 1990 роки - померла 8 квітня на 88-му році життя після перенесеного інсульту.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

254