Причетність Ярослава Мазурка до вбивства охоронців ТРЦ «Караван» у Києві повністю доведена, повідомили у прес-службі столичної прокуратури.

Зокрема, як йдеться у повідомленні, прокуратурою Києва вивчені матеріали розслідування кримінальної справи щодо Мазурка за фактом вбивства трьох охоронців ТРЦ «Караван» і скоєння ним інших злочинів.

Під час досудового слідства проведено понад 200 експертиз, у тому числі близько 20 експертиз ДНК, допитано понад 12 тис. осіб та проведено низку інших важливих слідчих дій. Всього докази, зібрані слідчими, містяться в 600 томах кримінального провадження.

Доказами, зібраними у кримінальному провадженні під час досудового розслідування причетності підозрюваного Мазурка до вбивства трьох охоронців «Каравану», замаху на вбивство четвертого, крадіжки товарів з супермаркету і незаконного поводження зі зброєю, провина повністю доведена, підкреслили в прокуратурі.

За результатами досудового розслідування прокуратурою Києва прийнято процесуальне рішення про закриття кримінального провадження на підставі п. 5 ч. 1 ст. 284 КПК України - у зв'язку зі смертю підозрюваного.

У той же час, зазначили в прокуратурі, в ході досудового розслідування слідчими перевірялися версії причетності Я.Мазурка до скоєння інших злочинів, а саме: вбивства жінки і малолітньої дитини у грудні 2009 року в Оболонському районі Києва, вбивства чоловіка і замаху на вбивство другого наприкінці 2009 - початку 2010-го у Святошинському районі столиці.

На думку прокурорів, які здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, досудове розслідування по вказаних епізодах проведено не в повній мірі і достатньо доказів причетності Мазурка до скоєння цих кримінальних правопорушень не зібрано.

У зв'язку з цим матеріали кримінальних проваджень за трьома епізодами столичною прокуратурою направлено до Слідчого управління ГУМВС України в Києві для подальшого розслідування, повідомили у прес-службі.
Як повідомляв ForUm, 26 вересня близько 15 години в столичному торговому центрі «Караван» невідомий убив трьох приватних охоронців і одного поранив.

7 жовтня голова МВС Віталій Захарченко заявив, що міліція встановила особу вбивці охоронців. Злочинцем виявився уродженець Львівської області Мазурок Ярослав 1974 року народження.

За даними МВС України, тіло чоловіка, схожого на підозрюваного у вбивстві охоронців у торговому центрі, знайдено 7 листопада в Києві. За попередніми висновками, причина смерті - самогубство.

У лютому 2013 року заступник начальника головного слідчого управління МВС Олександр Гончаров заявив, що провадження у кримінальній справі проти Ярослава Мазурка досі не закрито.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

497